Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sertéstokány-belsőségekkel- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg sertéscomb vagy -lapocka
» 1 vese
» 1 kisebb szív
» 1 kisebb nyelv (nem füstölt!)
» 1 fej vöröshagyma
» 1 evőkanál kapribogyó
» 3 savanyú uborka
» 1/2 dl olaj
» babérlevél
» majoránna
» mustár
» liszt
» 2 dl tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az ecetes uborkát vékony csíkokra, a kaprit gorombára vágjuk.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a csíkozott szívet és nyelvet. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, beletesszük a babérlevelet és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt 45 percig pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Mikor zsírjára pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és a vesét. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, megszórjuk őrölt (fehér) borssal, a majoránnával, és vizet öntünk alá. Letakarva ismét pároljuk kb. 40-50 percet, ameddig a hús megpuhul. Beletesszük az uborkát, a kapribogyót, a mustárt. A lisztet a tejföllel kikeverjük, behabarjuk vele a tokányt, ha kell, öntünk még hozzá vizet, ízesítjük, és 4-5 perc alatt kíméletesen összeforraljuk, majd tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Én " cofocska" tésztával kínálom!
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 16:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst lemossuk, hagymát megtisztítjuk, ecetes uborkát, kaprit gorombára, csíkozott szívet, csíkokra vágott, tejföllel kikeverjük, ceruzavastagságú, felforrósítjuk, összeforraljuk, megtisztítjuk, hozzáadásával, megtisztítjuk, leszárogatjuk, belsőségekkel, belsőségeket, majoránnával, babérlevelet, vezetékektől, Sertéstokány, kíméletesen, megpirítjuk, Fehéredésig, serpenyőben, kapribogyót, vöröshagyma, kevergetjük, beletesszük, Beletesszük, behabarjuk, lepirítjuk, kapribogyó, kikeverjük, sertéscomb vagy -lapocka, vese, kisebb szív, kisebb nyelv füstölt!, vöröshagyma, evőkanál kapribogyó, savanyú uborka, olaj, majoránna, mustár, liszt, tejföl,
Almás-sajtos göngyölt pulykamell
0 komment 5 ember kedveli
Málnás kakaós kevert süti
0 komment 2 ember kedveli
Kossuth kocka
0 komment 4 ember kedveli
Húsvéti sárga túró
0 komment 10 ember kedveli
Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Francia hagymaleves ementáli sajttal
0 komment 1 ember kedveli
Citromos kifli
0 komment 8 ember kedveli
Cukkini golyócskák
0 komment 6 ember kedveli
Borcsokoládé
0 komment 3 ember kedveli
Borsóleves
0 komment 3 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 10 ember kedveli
Rakott zöldbab
0 komment 3 ember kedveli
Paradicsomos-tejszínes sajtos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Húsgombóc Leves
1 komment 12 ember kedveli
Fecskefészek !
0 komment 14 ember kedveli
Ropogós Gofri
2 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.